Japanin kulttuurin monimuotoisuus

Ainutlaatuinen japanilainen kulttuuri on sekoitus eri kulttuurien elementtejä, mitä voit päätellä vaatteiden, ruokavalion, asumiskulttuurin ja muun perusteella. Perinteiset japanilaiset, kiinalaiset, mutta myös Länsi-Euroopan ja Amerikan tyylit esiintyvät rinnakkain japanilaisessa kulttuurissa.

Japanilaista kulttuuritoimintaa on runsaasti muun muassa perinteisillä festivaaleilla, erilaisten taideteosten ja taiteessa käytettyjen tekniikoiden esittely, teatteriesitykset, perinteiset käsityöt, teeseremonia, kukka-asetelmat (ikebana), kasvava miniatyyripuu (bonsai), maisemointi, erityinen arkkitehtuuri (japanilainen temppeli, paviljonki), taistelulajit (karate, aikido, sumo, judo, kendo) ja paljon enemmän.

Japanilaisen kulttuurin aarteista mainitsemme tärkeimmän ja ainutlaatuisimman.

Japanin puutarhat

Japanilaisilla puutarhoilla on ainutlaatuinen kauneus, joka johtuu eri luonnonelementtien yhdistelmistä. Erityinen piirre on sekoitus erilaisia ​​puita, kukkia, pensaita, mutta myös hiekkaa, vettä, kiveä ja kiviä, jotka kuvaavat japanilaista helpotusta.

Vedellä (suihkulähteillä, lampilla ja puroilla) on merkittävä rooli japanilaisten puutarhojen sisustuksessa. Siltojen, polkujen, hahmojen tai purojen tulisi olla luonnonkiveä ja kiehtovien tekstuurien materiaaleja. Erityisesti voidaan kokeilla kivien tekstuureja, kokoa ja värejä sorapoluilla ja vesielementeissä.

Japanilaiset puutarhat ovat vuosisatojen ajan olleet harmonian ruumiillistuma. Yksinkertaisuus, mysteeri ja yksityiskohdat ovat perusperiaatteita, joihin japanilainen puutarha lepää. Näiden periaatteiden mukaisesti voit luoda rauhan ja hiljaisuuden keidas, joka on ihanteellinen paikka rentoutua arjen stressistä.

Ikebana

Kukkien järjestämisellä on pitkät perinteet, ja se on ollut erittäin suosittu Japanissa 1400-luvulta lähtien. Japanissa on monia kukka-asetelmakouluja, mutta niillä kaikilla on yhteinen idea saavuttaa samankaltaisuus kukkien ulkonäön ja sijainnin kanssa luonnossa.

Bonsai

Bonsai on japanilainen nimi pienois-, koriste- ja ruukkupuulle, niin sanotuille kääpiöpuille. Pieni ruukussa oleva puu kasvaa kuten mikä tahansa muu luontopuu. Sen kasvua rajoittavat tietyt menettelyt.

Kaikista kasveista, joilla on kiinteä varsi, asianmukaisella hoidolla, voi tulla bonsai. Jotkut lajit ovat kuitenkin vaivattomia sopeutua pieneen ruukkuun, joten näitä kasveja suositellaan useimmiten aloittelijoille bonsaissa. Nämä ovat vaahtera, mänty, ficus, pyökki, jalava, kastanja ja tammi.

Bonsai-kasvatusfilosofia asettaa ihmisen ja luonnon välisen tasapainon luomisen keskiöön. Bonsai-tekniikan avulla hän ilmaisee luovuutensa ja persoonallisuutensa taiteellisen puolen, kiinnittää kasviin paljon huomiota ja hoitoa sekä saa sisäisen rauhallisuuden ja kauniin kasvin tunteen.